top of page
rose-5094723_1920.jpg

Wanneer Massagetherapie

Wat is Massagetherapie

Massagetherapie is bewust voelen wat er in je leeft door middel van aanraking (massage) en andere bewustwordingsmethoden. Het is een uitnodiging om je lichaam te laten spreken. Je lichaam te laten vertellen wat het je zo graag wil zeggen met de signalen en gevoelens die het geeft. Wie of wat drukt er zo zwaar op je schouders? Wat beneemt jou de adem? Waar houd je je zo krampachtig aan vast?

 

Het doel van massagetherapie is niet het wegnemen van spanning of stijfheid of pijn (en dus van het signaal), het doel is bewustwording van wat jou nu om aandacht vraagt. Wat is de behoefte áchter dit signaal?

Massagetherapie gaat over het herstellen van de verbinding met je lichaam. Verbinding met jouw wijsheid. Vanuit deze verbinding kun je beter zien wat goed is voor JOU. Welke stap je eventueel mag gaan zetten. Het is veel meer dan ontspanning alleen.

 

De vraag is eerder: Wanneer eigenlijk niet? Als je geen contra-indicatie voor massage hebt zijn alle momenten in je leven goed voor massagetherapie.

 

Of je nu lichamelijke ongemakken of blessures hebt, door een moeilijke periode in je leven gaat of onrust en spanning ervaart; je lichaam heeft je altijd iets te zeggen.

En ook als je alleen tijd en aandacht wilt voor jezelf; gewoon even TimeOut, is dat een perfecte reden voor massagetherapie. Ook dan levert het bewust voelen van je lichaam je meer inzicht en balans op. 

 

TakeTimeOut als je meer wilt dan ontspanning alleen.

Voel   Bewust   Jezelf
bottom of page