top of page

Over Mij

dieren-en-hun-spirituele-betekenis.jpg

Opgeleid in de reguliere zorg als gespecialiseerd verpleegkundige, was ik altijd al geïnteresseerd in het antwoord op de vraag: “Hoe gaat het nu (echt) met je?”. Wie is de mens achter de ziekte of het ongemak?

 

Deze interesse in een meer holistische benadering van klachten heeft ertoe geleid dat ik diverse vormen van massagetherapie ben gaan studeren en praktiseren. Voornamelijk in Singapore, Japan en Londen. Ik heb daar, naast veel massagetechnieken, ook verschillende holistische levensfilosofieën en benaderingen geleerd. Dat heeft me een rijk palet aan behandelingsmogelijkheden opgeleverd. Het mooie van werken met het lichaam vind ik, is dat het lichaam altijd in het hier en nu is. Het laat mij van moment tot moment weten hoe het met mij is. Het vertelt mij waar ik sta. Het doet dit middels signalen en gevoelens (bijvoorbeeld pijn, blijdschap of onrust). Ik zie het lichaam als een wijze raadgever. Heel eerlijk en heel puur een afspiegeling van wie ik ben.

 

Het is prachtig om mee te maken dat ik met massagetherapie iemand op weg mag helpen de taal van zijn of haar lichaam te kunnen verstaan. Dat levert vaak mooie momenten van inzicht en inspiratie op.

 

In november 2020 heb ik de 4-jarige HBO opleiding Holos Massagetherapie afgerond met als specialisatie: Massagetherapie bij Rouw en Verlies. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar Rouw bij Verlies van Baan. 

Mijn Visie

Als massagetherapeut gebruik ik het lichaam als ingang naar de totale mens. Het lichaam drukt uit wat er in de geest gebeurt en andersom. Door jou met massage aan te raken en vragen te stellen over jouw beleving, nodig ik je uit steeds dieper in jezelf te kijken. Aanwezig te zijn bij jezelf en bewust te worden van wat er nu speelt. Door die helderheid komt vaak vanzelf beweging op gang en kan losgelaten worden wat eerst werd vastgehouden. Mijn taak is niet je te fixen. Mijn taak is je te begeleiden in het luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam. 

Voel   Bewust   Jezelf
bottom of page